Bye bye zwangerschapskilo’s!

Helaas staat mijn gewicht als sinds m’n puberteit centraal. Ik volgde dieet na dieet, dus geloof me, ik ken ze bijna allemaal. En guess what, diëten heeft geen zin. Het gaat om aanpassingen in je levensstijl die je blijvend kunt volhouden. 

Voordat ik zwanger werd was ik opzich best tevreden met m’n gewicht. Er mocht nog wel een kilo of 2-3 af, maar opzich was het prima. We aten heel bewust, biologisch en zoveel mogelijk onbewerkt. Geen suikers, geen brood, rijst, aardappel en pasta. Maar wat dan wel? Zoveel mogelijk groenten, wat vlees een ei of vis, noten, zaden, fruit, noem maar op. 

Voor mijn zwangerschap. Lekker biologisch en bewust uiteten.

  

Tijdens de zwangerschap hield ik dit redelijk goed vol, maar zo halverwege de zwangerschap werd dit wel steeds moeilijker. Mijn cravings, yoghurt gums (van die heerlijke zachte snoepjes), waterijsjes en Bounty’s. Jeetje, wat was het soms lastig om hier niet aan toe te geven. Verder had ik super veel trek in zure dingen. Hele zure snoepjes, water met veel citroen, zure bommen, noem maar op. Hoe zuurder, hoe beter. 

Toch kwam ik 20 kilo aan. Ja, echt waar, 20 hele kilo’s! Ik zat hier best wel mee en was bang om die kilo’s nooit meer kwijt te raken. Maar ik wist ook, na de bevalling ben ik in ieder geval het gewicht van onze dochter kwijt, het gewicht van vruchtwater, vocht en extra bloed etc. 

  
Het was een dag of drie na de bevalling dat ik voor het eerst op weegschaal stond. 

  
Stand…

Begin zwangerschap 76 kilo

Einde zwangerschap 96 kilo (een week voor mijn bevalling, dus eigenlijk nog 1-2 kilo meer) 

3 dagen na de bevalling 88,5 kilo

4,5 maand na de bevalling 75,5 kg! YES!  

Bye bye kilo’s!

 Na mijn zwangerschap heb ik mijn gezonde levensstijl direct weer opgepakt. Ik geef borstvoeding, dus vind het belangrijk om gezond te eten. Borstvoeding helpt vaak ook om weer op je oude gewicht te komen, maar helaas geldt dat niet voor iedereen. 

Omdat ik weinig koolhydraten at was mijn melk niet erg vet, dat zie je wanneer je afgekolfde melk in de koelkast zet. Ik belde met de Lactatiekundige. Haar advies was om toch koolhydraten te gaan eten. Dus wel aardappelen, wel brood (glutenvrij i.v.m. mijn intolerantie) en ook af en toe wat rijst of pasta. 

Omdat ik zo lang mogelijk borstvoeding wil geven volgende ik het advies uiteraard op. En raad eens, zelfs met aardappelen, lees stamppotten, en brood vliegen de kilo’s er af. Want nu, 4,5 maand na de bevalling weeg ik 75,5 kg. 

Naastdat ik erg op mijn voeding let maak ik dagelijks een wandeling van een uur. Femke draag ik dan in de doek bij me, wat een hele work out is, want zo draag ik tijdens een stevige wandeling ook nog eens 7,5 kilo met me mee. Echt lijnen doe ik niet, want dat zou mijn melk productie niet ten goede komen. 

Mijn ideale gewicht licht zo tussen de 70-72 kilo. Ik ben er dus nog niet helemaal, maar mijn doel is gelukkig wel weer in zicht! 

Deze foto is van half november, waar ik nog 3 kilo zwaarder woog. Ik zal binnenkort een nieuwe foto voor jullie maken.  

Bye bye zwangerschapskilo’s.

 
Natuurlijk ben ik super benieuwd hoeveel kilo jullie aan kwamen tijdens de zwangerschap. En…hoe snel waren jullie weer van die kilo’s af? 

4 Reacties op “Bye bye zwangerschapskilo’s!

  1. Pingback: The After Pregnancy Tag | moedersnatuurlijk·

  2. Pingback: 9 maanden op, 9 maanden af – buikfoto’s | moedersnatuurlijk·

  3. Pingback: Alsjeblieft, niet weer 23 kg aankomen!  | MoedersNatuurlijk·

  4. Pingback: Onzekerheden tijdens mijn zwangerschap | MoedersNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s