Boek “Het nieuwe zwanger worden” + winactie!

December is de maand van de cadeautjes en daarom mag ik jullie weer blij maken met nog een winactie! 

 

Cover, Het Nieuwe Zwanger Worden

 

Het boek “Het nieuwe zwanger” is niet alleen bedoeld voor wanneer je zwanger wilt worden of zwanger bent, maar ook wanneer je net moeder (of vader!)bent geworden.  

Ik kreeg dit prachtig boek in handen dankzij Jeroen, die verderop in dit blog ook nog een stukje schrijft. De titel ‘Het Nieuwe Zwanger Worden’ vond ik eerst een aparte titel, want zwanger worden is al sinds het begin van de mensheid toch wel een beetje hetzelfde, zou je zeggen. Maar als je het boek doorbladert, begin je langzaamaan te begrijpen waarom het zo heet.

Van “ik” naar “mama”, een greep uit het boek.

Het grote verschil met vroeger is dat we in onze tijd veel bewuster onze vruchtbaarheid en zwangerschap kunnen beïnvloeden. Natuurlijk zijn er ook veel dingen waar we geen invloed op hebben, zoals onze erfelijke aanleg. Maar het boek gaat nu juist over de dingen die wél zelf kunnen doen. Dat begint al op een moment lang voor de zwangerschap. Wat moet je bijvoorbeeld doen als het niet lukt om zwanger te worden? Alle voors en tegens van een technische aanpak in het ziekenhuis worden op een rijtje gezet. Maar daarnaast lees je talloze tips in om zelf je vruchtbaarheid te vergroten. En, heel bijzonder, je kunt zelfs lezen dat wetenschappelijk is aangetoond dat natuurlijke methoden beter werken om zwanger te worden dan bijvoorbeeld IVF. Er is veel aandacht voor ‘voedsel voor de vruchtbaarheid’, maar ook voor manieren om te ontgiften en te ontstressen.

En ben je dan op een mooie dag zwanger, dan lees je van maand tot maand wat je kunt verwachten. Welke onderzoeken komen er op je pad en waarover moet je allemaal beslissingen nemen? Ook leer je hoe je de meest voorkomende probleempjes tijdens je zwangerschap kunt oplossen. Een apart hoofdstuk wordt gewijd aan de bevalling en alles wat je daarbij kunt tegenkomen. Ook alle mogelijke manieren om te bevallen worden voor je op een rijtje gezet. 

   

En dan de eerste maanden van de geboorte: Wat heeft de baby nodig? Hoe verloopt dat eerste jaar de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van je kleintje? Hoe ga je om met alles wat je dat eerste jaar tegen komt? Natuurlijk is daarbij ook aandacht voor de borstvoeding.
Het leuke van dit boek is ook dat het niet alleen maar over de baby gaat. Ook de zorg voor jezelf staat centraal. Want als je goed voor jezelf zorgt, komt dat natuurlijk ten goede aan je kleintje. En je partner komt ook nog aan de beurt. Voor een natuurlijke vruchtbaarheid en een gezonde zwangerschap,nis hij ook verantwoordelijk. 

Het Nieuwe Zwanger Worden is geschreven door de Engels-Zwitserse journaliste Claudia Spahr, die tussen haar 39ste en 45ste drie kinderen kreeg. Dat is ook de reden dat er tips in staan voor vrouwen die op latere leeftijd zwanger willen worden. Maar het is daarnaast echt een boek voor iedere vrouw, van elke leeftijd, die op een bewuste manier zwanger wil worden en zoveel mogelijk zelf wil doen om de zwangerschap tot een goed einde te brengen. Met dit boek ben je heel goed voorbereid op een zwangerschap en op de geboorte van je kleintje. En het boek ziet er zo mooi uit dat het een prachtig cadeau is.

 Je kunt het boek bestellen via de speciale site van het boek, www.hetnieuwezwangerworden.nl. Maar er is nog een aardigheidje: de helft van de oplage is gedrukt met een blauw leeslintje en de andere helft met een roze. Je kunt dat niet via de webwinkel opgeven, maar als  je een voorkeur hebt voor een roze of blauw lintje, dan kun je het boek bestellen door een mailtje naar de uitgever te sturen en je voorkeur aan te geven: actie@newworldbooks.nl. Je betaalt dan achteraf.

Wil je dit boek winnen? Laat dan hieronder een reactie achter en laat weten waarom jij dit boek zou willen winnen! Meedoen via Instagram mag ook! De actie sluit Kerstavond. Eerste Kerstdag zal ik de winnaar bekend maken! 

Beste Nina van der Meulen, gefeliciteerd! Jij bent de winnaar van dit prachtige boek! Ik zorg er voor dat het boek jouw kant op komt! 

 Zoals aangegeven heeft Jeroen, inmiddels opa, ook een stukje geschreven. Lees hieronder zijn bijzondere verhaal. 

Opa vertelt….

 Ja, en dan denk je dat je op dit blog gezellig over zwangerschap en borstvoeding zit te lezen, met (aanstaande) mama’s onder elkaar, en dan gaat opa zich er ineens mee bemoeien… 

Een paar jaar geleden hoorde ik al zwervend op internet een interview met de schrijfster, Claudia Spahr. Ze vertelde over haar boek en ik was meteen onder de indruk. Ze wist zoveel rake dingen te zeggen over vruchtbaarheid, zwangerschap en bevalling! Meteen wist ik dan ook: Dit boek moet in het Nederlands worden uitgeven! En zo gezegd, maar niet zo gedaan… Het had nogal wat voeten in aarde, want het kwam er op neer dat ik een eigen uitgeverij moest oprichten, een vertaalster moest zoeken en ook de lay out en de pr moest gaan verzorgen. Allemaal dingen waar ik helemaal geen ervaring mee had. Maar zoals je ziet, het boek is er! En ja, om maar in de sfeer te blijven: het voelt als mijn kindje en ik voel mij de trotse papa. 

Nu kun je je afvragen: Beste meneer, als je al opa bent, waarom geef je dan een boek uit over baby’s en zwangerschap? Zou het niet meer op zijn plaats zijn boeken te schrijven met titels als “Postzegels voor ouderen”. Misschien heb je gelijk, maar daar word ik toch niet echt blij van. Waar ik echt blij van word, zijn dingen die met ‘natuurlijk’ te maken hebben en met ‘bewustwording’. Dat begon op het moment – 33 jaar geleden – dat mijn toenmalige vriendin zwanger werd van onze oudste dochter. Voor die tijd was ik een wilde jongen, maar ineens realiseerde ik mij, “Help, ik krijg een kind”! Hoe ga ik daar voor zorgen? In wat voor wereld komt het terecht? Wat doe ik als het ziek wordt? Wil ik antibiotica geven? Wil ik het vaccineren? Allemaal vragen waar veel (aankomende) ouders nog steeds mee worstelen. Ik wil niet zeggen dat ik in paniek was door de zwangerschap, want ik vond het hartstikke mooi. Maar ik werd wel wakker geschud en uitgenodigd om veel bewuster in het leven te gaan staan. 

Ik besloot homeopathie te gaan studeren om in ieder geval alle mogelijke ziektes zo natuurlijk mogelijk te kunnen aanpakken. En dat is altijd een drive van mij gebleven. Ik realiseer mij ook wel dat je af en toe een huisarts of een specialist nodig hebt, maar altijd is mijn uitgangspunt geweest: Zorg dat je zoveel mogelijk in eigen hand hebt. En met gezonde voeding en natuurlijke middelen, kun je daar heel ver mee komen. En met die laatste zin is de cirkel naar ‘het Nieuwe zwanger Worden’ rond. Ik wil iedereen stimuleren om zoveel mogelijk zelf de gezondheid in eigen hand te nemen en de afhankelijkheid van medicijnen en ingrepen zo klein mogelijk te houden. Nogmaals, dat kan niet altijd. Maar het is wel een richting die je kunt proberen in te gaan. In mijn eigen leven en in het leven van mijn vier kinderen is dat aardig gelukt. Er zijn ook al weer vier kleinkinderen en af en toe komt er een telefoontje van mijn dochters. Dan heeft Jilse een oorontsteking, Jelle kan al dagen niet poepen, Juna heeft buikpijn en Finn heeft angstige dromen. Dan staat ‘opa dokter’ met zijn natuurlijke middelen voor de deur en meestal komt het dan wel weer goed. Ik prijs me gelukkig dat ik ooit de stap heb gezet in de richting van ‘meer bewust en meer natuurlijk’. 

Nu probeer ik zoveel mogelijk anderen te stimuleren om bewuster met hun gezondheid om te gaan. Daarom ben ik ook zo blij met de blogs van Anna, die dragen daar heel erg toe bij. 

 

 

Een Reactie op “Boek “Het nieuwe zwanger worden” + winactie!

  1. Wat een mooi boek! Altijd fijn om verschillende inzichten rondom zwangerschap en geboorte te lezen. En heel goed te gebruiken in mijn werk . Ik geef lessen zwangerschapyoga en HypnoBirthing® .
    Verder zie ik veel zwangeren in mijn massagepraktijk.
    Eindelijk ook een boek met aandacht voor de (geboorte) partner.
    Lijkt mij heel fijn om dit boek te lezen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s