Life of a working mom

Ja! De eerste drie werkweken zitten er alweer op. 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het leuk vind om weer aan het werk te zijn. Ik bof dan ook met een stel leuke collega’s en een leuke functie. Iedereen vraagt me of het niet zwaar is, maar dat valt me alles mee. Ik wist tijdens mijn verlof al dat ik weer zou gaan werken, wel minder dan voorheen, maar ik zou niet stoppen. Dat ik onze lieve meid dan eventjes moet missen wist ik van te voren, dus heb ik me daarop ingesteld en besloten er gewoon weer het allerbeste van te maken. En dat lukt! 

Samen met mijn collega op de beurs.

 
De hooguit 30 uur per week die Femke zonder me is (dat is zelfs incl. reistijd), is ze in super goede handen. Een dag bij oma, een dag op het kinderdagverblijf en een dag bij papa.  

Op werkdagen moet ik dus wel kolven en jeetje, dat is lastiger dan ik had gedacht. Ik krijg de ruimte en de tijd, maar om op die drukke dagen ook de tijd te nemen is knap lastig. Gelukkig krijg ik net genoeg bij elkaar gekolft voor de momenten dat ik niet bij Femke ben. 

Dat werken en een baby qua logistieke planning een zware combi zijn zal ik zeker niet ontkennen. Ik neem jullie graag mee in mijn voorbereiding voor een werkweek. 

Ik zorg dat ik alles de avond van te voren klaarzet, zier hieronder..Mijn kolf, onmisbaar! En natuurlijk de lege flesjes en een koeltasje. De afgekolfde melk voor Femke, welke mee gaat naar oma of naar het kinderdagverblijf. En..mijn snackjes voor op het werk. 
  

Om ’s ochtends geen kledingstress te hebben leg ik ook al mijn kleding klaar. Maar dan ook echt alles, ondergoed, pantykousjes, riem, schoenen, make-up.  Zo hoef ik op de vroege ochtend nergens over na te denken en ben ik zo snel mogelijk klaar. Wanneer ik Femke voed is iedere keer weer anders. De ene keer als ik uit de douche kom en de andere keer pas vlak voordat we weggaan. Als alles klaar ligt geeft het voeden ook geen stress, want ik weer dat we het op deze manier redden. 

  
 

Omdat ik al om 07.00 uur de deur uit ga en vaak pas rond 18.00/18.30 weer thuis ben, heb ik op de dagen dag ik werk nauwelijks tijd om boodschappen te doen, laat staan on te koken. 

In het weekend kook ik dus alvast vooruit, voor de dagen dat we laat thuis zijn. Eventjes opwarmen en aanschuiven.  

    
 
Na het eten hebben we nog even tijd met z’n drietjes, daar geniet ik echt het meest van. Maar omdat Femke borstvoeding krijgt en rustig 2-3 x per nacht komt, duik ik tegen 21.00 m’n bed in…0m 5.45 gaat de wekker weer en begint alles weer van voor af aan. 

Verder doe ik mijn best om op zaterdag de wasmand leeg te krijgen, zodat ik op zondag kan strijken. Zo hangt er altijd genoeg schone en gestreken kleding in de kast om de werkweek door te komen. 

Stofzuigen en andere kleine klusjes doe ik op de dagen dat ik vrij ben en Femke slaapt. Als Femke wakker is hebben we lekker veel tijd om te kroelen! 

Ik ben super benieuwd hoe jullie werk en gezin combineren of heb je er misschien bewust voor gekozen om niet te werken? 

5 Reacties op “Life of a working mom

  1. Pingback: Weer aan het werk, hoe bevalt het?  | moedersnatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s