Einde verlof in zicht…

Jeetje, wat zijn de afgelopen maanden voorbij gevlogen. Ik weet nog goed dat ik mijn collega’s gedag zei, na een leuk afscheid dat ze voor mij georganiseerd hadden. Vrijdag 19 juni was mijn laatste werkdag, maar het lijkt alsof ik daar gisteren naar buiten stapte.  

Wat een cadeaus kregen we van mijn collega’s!

 
Ik koos er voor om 6 weken voor de uitgerekende datum mijn verlof in te laten gaan. We hadden tenslotte ook nog een verhuizing voor de boeg. Ja, je leest het goed, hoog zwanger kregen wij ons nieuwbouw huis opgeleverd, wat ook nog eens zo snel mogelijk af moest zijn omdat die kleine ieder moment geboren kon worden. Uiteindelijk bleef ze tot 40 weken en 3 dagen zitten, maar dat wisten we natuurlijk niet van te voren dus wilde we alles rond 37 weken wel af hebben.  

Yes! Eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis!

 
We schakelde hulp in waardoor het huis in twee weken af was! Natuurlijk moest er hier en daar nog wat gebeuren, maar de babykamer was in ieder geval af! Op 7 augustus ben ik bevallen van Femke. Een razend snelle en mooie bevalling van 3,5 uur. Dan gaat de kraamweek van start, gelukkig hadden we een enorm fijne kraamverzorgster! Edwin was de eerste drie weken ook vrij. Zo konden we samen wennen aan Femke en aan het idee dat we nu een echt gezin zijn. Wat een rijkdom! 

In de kraamweek, de kraamverzorgster helpt bij de borstvoeding

 
Helaas, de drie weken vlogen voorbij en Edwin moest weer aan het werk. Spannend, want nu moest ik het allemaal alleen doen. De dagen vliegen voorbij. Femke verandert bijna met de dag. Iedere dag ga je meer van dat kleine poppetje houden en is ze niet meer weg te denken. Je leert elkaar steeds beter kennen en wat is het genieten om al die ontwikkelingen te zien. 

Als je eindelijk je draai hebt gevonden, je kindje steeds beter leert kennen, is het in Nederland weer tijd om aan het werk te gaan.

Maar waar blijft de tijd…?! Gelukkig heb ik twee extra weken vakantie aan mijn verlof geplakt, maar zelfs dan heb ik nog het idee dat ik nu pas m’n draai begin te vinden. 

Als je eindelijk je draai hebt gevonden, je kindje steeds beter leert kennen, is het in Nederland weer tijd om aan het werk te gaan. Werk je bij de overheid, dan bof je! Je krijgt dan deels betaald ouderschapsverlof. Ik kan verlof opnemen, maar dan ontbetaald. Oneerlijk als je het mij vraagt, evenals de lange verlofperiode die je wel krijgt in andere Europese landen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een hele leuke baan en hele leuke collega’s, maar het idee dat ik straks ook veel mooie momenten van die kleine meid moet missen maakt me verdrietig. 

 In de Kamer vergaderen ze al lang over de duur van het zwangerschapsverlof, maar wanneer hier echt verandering in komt? 

Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden. Hoe was jullie verlofperiode? Heb je het geluk dat je betaald ouderschapsverlof op kunt nemen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s