Opvoeden..? Laat ze lekker gaan..?!

Oke, dat het goed is om je kinderen zelf dingen te laten ontdekken ben ik het mee eens. Maar vandaag verbaasde ik me toch wel heel erg over wat ik zag. 

Omdat Edwin de afgelopen week vrij was, wilde we deze week vandaag gezellig afsluiten met een ontbijt bij Villa Augustus, een leuk restaurant bij ons in de buurt. Je kunt er in het weekend ontbijten tot 12.00 uur, waarbij ze een lopend buffet hebben. Ideaal, zo kunnen we op ons gemak samen zitten en genieten van een heerlijk ontbijt. Of hadden we dat stuk meloen toch maar beter kunnen laten liggen?

We hadden een tafel dichtbij het buffet, dus we konden precies zien wat daar gebeurde. Het ene kind samen met vader of voeder langs het buffet om iets lekker uit te zoeken, maar zoveel andere kinderen alleen langs het buffet. 

Dat croissantje wat ze er zo lekker uit vonden zien werd al lopend langs het buffet opgegeten.

Dat kinderen zelf iets bij het buffet uit willen zoeken snap ik best. Alles ziet er lekker uit en aan de hand van papa en mama is op een bepaalde leeftijd ook niet leuk meer, maar deze kinderen voelde zich wel heel vrij. Ze pakte stukken meloen, waarna ze het andere stuk er toch beter uit vonden zien, dus terugleggen maar en gewoon voor dat andere stuk gaan. Dat croissantje wat ze er zo lekker uit vonden zien werd al lopend langs het buffet opgegeten. Natuurlijk ook nog even wat drinken.. De flessen met water werden bij de schenktuit beetgepakt, lekker met die meloen/croissanthandjes en al rennend weer weg bij het buffet. Oh nee, toch nog een plak kaas voor in het knuistje. 

Zijn wij nou de enige die ons hier aan storen en dit niet normaal vinden? Eten doe je aan tafel, toch? En eenmaal iets beetgepakt leg je dat niet meer terug…en rennen, dat doe je lekker buiten, maar niet rondom een buffet. 

Ik ben heel benieuwd wat jullie hier van vinden en hoe jullie hier mee omgaan. Laat je een berichtje achter? 

Villa Augustus , Dordrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s