Bevallen, topsport!

Ondanks een super snelle bevalling van 3,5 uur moet ik zeggen dat bevallen toch echt wel topsport is! Wat een inspanning kost dit en wat een prestatie moet je lichaam leveren. 

Ik hoor de verloskundige nog zeggen (of roepen;)) kin op je borst, trek je knieën naar je toe, grote hap lucht en persen, persen, persen! Maar zie dat allemaal maar eens in één keer te doen. Want deze handelingen heb je nooit eerder één keer tegelijk hoeven verrichten, tenzij je eerder bevallen bent natuurlijk. 

Maar dan, na alle inspanning, krijg je je kleintje op je borst gelegd. Een onbeschrijfelijk mooi moment. 

In de uren, en dagen, die daarna volgen, ga je merken dat je lichaam best een klap heeft gehad. Ondanks dat ik me super goed heb gevoeld gedurende mijn hele zwangerschap, was ik doodop na de bevalling. Ik was duizelig en voelde me slap. Je conditie gaat met tien sprongen tegelijk achteruit, want thuis de trap op en af lopen zorgde er bij mij al voor dat ik even op adem moest komen. Femke in bad doen of aankleden was een hele inspanning, want lang staan kostte gewoon veel energie. Ondanks de vermoeidheid en wat kleine lichamelijke ongemakken zijn we in de eerste week toch een klein rondje gaan wandelen met de wagen. Wat doet de buitenlucht dan ook goed na een aantal dagen alleen maar binnen te hebben gezeten. 

Daarbij komt natuurlijk ook dat borstvoeding veel van je lichaam vraagt en niet bijdraagt aan meer energie, maar dat heb ik er absoluut voor over. 

Gelukkig verdwenen deze klachten na twee weken en voel ik me nu, met 3,5 week, weer best fit. Ik doe de boodschappen en de dingen in huis zonder buiten adem te raken en wordt zo langzaamaan weer de oude, maar dan nu als trotse moeder. 

Hoe waren jullie eerste twee weken na de bevalling? Hebben jullie dit ook als zwaar ervaren 

Een Reactie op “Bevallen, topsport!

  1. Pingback: Maanden lang kraambezoek of een groot kraamfeest? | MoedersNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s