Volle borsten! Kolven, de nachtelijke taferelen 

Het is rond 04.00 uur ’s nachts wanneer ik dit schrijf. De kleine heeft zojuist 1 borst leeg gedronken, maar valt in slaap voordat ze aan de ander kan beginnen. Ik doe nog een poging om haar aan de andere borst te leggen, maar helaas. Daar zit je dan, 04.00 uur, midden in de nacht met een veel te volle borst. Afkolven dan maar. Want er niets mee doen is geen optie, dan laat ik met iedere stap die ik door het huis zet een spoor achter van melkdruppels.

Voordat Femke geboren werd, was ik ’s nachts alleen wakker om even snel naar het toilet te gaan. Ik kon me er nog niets bij voorstellen, die gebroken nachten.

Ik moet zeggen dat onze meid het netjes doet. Ze komt meestal 1 keer per nacht, wat opzich prima te doen is. Vaak zo rond deze tijd, dus een klein beetje ritme zit er wel in. Soms heeft ze alleen aan één borst genoeg…en mag mama dus nog aan de bak.

Gelukkig heb ik een hele fijne kolf, de Ameda Lactaline. Een dubbele, elektrische kolf die prima zijn werk doet.

De foto hieronder was mijn eerste opbrengst met dit apparaat.  

Het mooie is dat Femke ook goed uit een flesje drinkt. Zo kan papa af en toe ook de fles geven en heb ik een momentje “rust”. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat ze er aan went, aangezien ik over een poos weer aan het werk ga voor 3 dagen.

Het flesje klokt ze alleen zo weg en ze lijkt minder voldaan, dan wanneer ze dezelfde opbrengst uit de borst drinkt. Logisch misschien omdat ze er geen enkele moeite voor hoeft te doen…?

Hoe gaan de nachten bij jullie? Kolven jullie ook en misschien ook overdag? Is jullie kleine wel voldaan na een flesje afgekolfde melk? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s